03 jul. La campanya ‘Així jugo’, al Campionat d’Espanya cadet d’hoquei herba

 

Els aficionats i aficionades que van estar presents al Campionat d’Espanya cadet d’hoquei herba van poder veure, abans de les finals de cada categoria, una representació de la campanya ‘Així jugo’, que té com a objectiu conscienciar l’entorn dels i les esportistes sobre els valors de l’esport. Durant aquesta representació diferents actors i actrius mostren una tipologia de personatges que trobem a la graderia en moltes competicions: l’espectador/a que es creu l’entrenador/a i sempre dóna ordres; l’aficionat/da que insulta tota l’estona a l’àrbitre, el senyor o senyora que només defensa el seu fill o filla; i l’aficionat/da que es passa el partit criticant als nens i nenes que hi juguen.

Aixijugo hockey3

L’esportista es va sentint cada vegada més incòmode i va mostrant un cartell amb la frase ‘Així no jugo’. D’aquesta manera, els personatges prenen consciència de la seva mala conducta i s’animen a canviar d’actitud, animant al nen o nena, que aleshores aixeca una pancarta amb la frase ‘Així jugo’ i torna a jugar.

Un cop acabada la representació, l’actor o actriu que fa d’esportista llegeix un manifest en el qual remarca el fet que l’esport crea molts valors que ajuden a aprendre com adaptar-se a les diferents situacions tant del món de l’esport com de la vida en general. Aquesta actuació es va dur a terme amb la col·laboració de la Federació Catalana de Hockey.

Aixijugo hockey2

Aixijugo hockey1